Fa'alogo & Fa'amaoni – Ose Asiasiga i Mauga o Ta-liang

O loʻo i le itu i sautesisifo o Sichuan Province, Ta-liang Mountains, o se nofoaga malulu e pei ona taʻu mai e lona igoa, o loʻo nofoia e le silia ma le 1.6 miliona o tagata malolosi Yi e tapuaʻi i le afi.Afai e te faitau i le Les derniers barbares, Chine-Tibet-Mongolie saunia e Henri Marie Gustave d'Ollone (1868-1945) ma Princes of the Black Bone: Life in the Tibetan Borderland saunia e Pote Gullart (1901-1975), o le ae iloa. e faapea o le upu e sili ona talafeagai e faamatala ai Mauga o Ta-liang i aso ua mavae o le Tuufua – e faasino i le faaesea mai le lalolagi i fafo, ae faapea foi le taua ma le nofo pologa i aiga uma.E oo mai lava i aso nei, ina ua mavae le silia ma le 100 tausaga, o loo talafeagai pea le upu Isolation e faamatala ai tulaga o le pito i tua o Mauga o Ta-liang.

fdgdf (8)

O le mea moni, pe a faatusatusa i Sinkiang ma Tibet, Ta-liang Mountains, faafanua, e le mamao ese mai Chengdu;Ae ui i lea, o se nofoaga mamao i la tatou vaai ona o le taimi e foliga mai o loʻo tu iinei.Fai mai o le a matua faagaeetia oe i tu ma aga masani a tagata pe a faimalaga atu iina.Ae ui i lea, a e tuvae i luga o lenei fanua, o le vaaiga e sili ona manaia o le filemu tele i luga o le eleele le gata ma na tamaiti e le mafai ona e alu ese.Liu Changming, Peresetene o le Raidy Boer Fashion Garment Co., Ltd., sa iai le manatu e tuuina atu se fesoasoani tau tupe i le taimi o lana suesuega i le taimi nei.“Ou te matua ootia lava i le fia aai o tamaiti mo le poto e ui i le mea moni e tatau ona latou tumutumu i nofoaga pogisa mataʻutia”, o le tala lea a Mr. Liu o ia foi na faaalia e tatau i tagata uma ona maua avanoa i aoaoga, o se itu taua lea i le lotoifale. atinae.

fdgdf (1)

Yi nationality, faʻaalia se suiga mai le sosaiete pologa anamua i sosaiete faʻaonaponei, o loʻo tumau pea a latou masani masani ma aganuʻu, lea e manaʻomia ona suia malie i se auala faʻapitoa.O fanau a le atunu'u Yi e tutusa le faigofie ma le lalelei e pei o tatou, pupula mata ma nifo pa'epa'e maloloina, e tatau i se olaga matagofie ma se a'oa'oga lelei.“E ui i le faigata o le olaga, ae e fiafia lava ma malolosi o latou mafaufau e pei ona e va’ai atu i ata nei.O lo latou lalolagi faaleagaga e mauoa ma felanulanuai ma o tupe e le na o le pau lea o le tulaga o le faasinoupu o le fiafia "", Pese Xi, Sui-Peresitene ma le Failautusi o le Komiti Faatonu a Raidy Boer Fashion Garment Co., Ltd., na manatua lelei ma le mafanafana. .Pese ua tu'ufa'atasia i olaga o tagata matitiva, o lea na mafai ai ona ia pu'eina ata e matua'i moni ma latalata i le olaga.O se vaega o galuega taulima muamua e fa'aalia ai se ata moni ma le fa'amaoni o le olaga, e fa'aalia ai le alofa ma le alofa.

fdgdf (3)

Sa asiasi atu le Susuga a Pese i aoga tulagalua uma i le Itumalo o Liangshan atonu e manaomia se fesoasoani.O ia, e fai ma sui o le Kamupani, na faia se foai i le Qianjin Nine-year School i Xide County ma Zhonxing Primary School i Haichao Township, Huili County mo le fausiaina o se faleaiga e ofi ai le toatele o tamaiti aoga e tatau ona fai a latou meaai i le oneone matautia. matagi i luga o le malae taʻalo, ma se foaʻi i le Shangcun Primary School i Posha Town, Ningnan County mo le fausiaina o se malae taʻalo mo le soifua maloloina ma le olaga fiafia o tamaiti aoga.O le fuafuaga o le fausiaina o galuega o loʻo taʻua i luga o loʻo i ai nei i le faʻatinoga e manaʻomia ona faʻamaonia e le Ofisa o Aoga a le Liangshan Prefecture.Ua na'o le amataga lea o fa'ameaalofa a le Raidy Boer Enterprise, lea, i le lumana'i, o le a tauaveina le tele o tiute fa'aagafesootai, fesoasoani i le tele o tagata o lo'o mana'omia ma faia le tele o sao i le atina'e lautele.

fdgdf (4)

Tu’umuli tamaiti i nu’u o le lepela
I le aoga tulagalua o nuu ua aafia i le lepela i le Itumalo o Xide, e leai se faleaiga ma sili atu i le 300 tamaiti aoga e tatau ona uu a latou ipu i lima uma e lua ma faanofonofo i lalo i luga o le eleele i soo se tau.

fdgdf (5)

potuaoga

O le mea na faaleagaina e lologa e le gata o se aoga tulagalua i le Nuu o Huopu, ae o se fale foi e na o le lima potu, lea sa avea muamua ma Komiti a le Nuu o Huopu, Aoga a le Aufaifaatoaga ma le Lala o le Itu a Huopu.

fdgdf (2)

O le aoga tulagalua i le nuu o Huopu i le Itumalo o Xide, Liangshan Prefecture na toetoe lava a faaleagaina ina ua uma ona lolovaia i le aso 31 o Aukuso, ma 80 tamaiti aoga o le aoga e tatau ona savavali i le lua itula i se isi aoga mo suesuega.


Taimi meli: Aukuso-02-2021